Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 25-11-2015 | Article Rating | (0) reacties

Moodle quiz ‘Wat zie je?’

Recentelijk was ik bij een klant waar ik een leuke toepassing tegen kwam van de Moodle quiz module. Niet iedere medewerker heeft in dit bedrijf toegang tot een computer. Er wordt dan ook één keer per kwartaal in ploegen een quiz op een beamer getoond met de titel ‘Wat zie je?‘.

In de periode voorafgaand zijn foto’s op de eigen werkvloer gemaakt die situaties weergeven waar iets verbeterd kan worden. Collega’s overleggen in de sessie onderling over de getoonde situatie en discussiëren op die manier direct over kwaliteit. De ploegleider voert de antwoorden van de groep in en bespreekt het resultaat. Een mooie manier om situaties uit de eigen praktijk bespreekbaar te maken.

Productie kwaliteit

Moodle mobile app
De foto’s werden tot nu toe gemaakt met een smartphone of camera waarna ze weer overgezet moesten worden om te gebruiken in de Moodle quiz. Ik heb geadviseerd hiervoor de Moodle Mobile app te gaan gebruiken. Foto’s die je daarmee maakt komen in je Privé-bestanden in Moodle terecht en kunnen direct in de quiz geplaatst worden.


© Peter Jonker for Moodlefacts.nl, 2015. | Permalink | No comment | Add to del.icio.us
Post tags: , ,

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Het bericht Moodle quiz ‘Wat zie je?’ verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: