Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 12-05-2015 | Article Rating | (0) reacties

Tips om Inoreader te gebruiken

Marjolein Hoekstra (@CleverClogs) heeft via Microsoft OneNote een Inoreader Notebook gemaakt. Inoreader is mijn favoriete RSS-feed reader, sinds Google de stekker uit Google Reader trok.

InoreaderIk omschrijf mezelf wel eens als een RSS-junk. RSS is voor mij dé internettoepassing die mij helpt om up to date te blijven wat betreft mijn vakgebied en algemeen nieuws. Ik volg dankzij RSS vele honderden websites en weblogs en dat kost me misschien een uur per dag. Op die manier krijg ik ook inspiratie voor mijn eigen weblog.

RSS is wat mij betreft ook een erg onderschatte internettoepassing. Als ik tijdens presentaties en workshops vraag wie RSS bewust gebruikt, dan is dat een kleine minderheid. Willem Karssenberg (@trendmatcher) heeft RSS daarom wel eens de ‘schone slaapster’ van internet genoemd.

Toen Google -hoe lang geleden al weer?- aankondigde te zullen stoppen met Google Reader, ben ik dan ook snel op zoek gegaan naar een alternatief. Uiteindelijk is dat Inoreader geworden. Deze toepassing gebruik ik op mijn macbook, iPhone en iPad.

Ik was dan ook direct geïnteresseerd toen Marjolein Hoekstra mij wees op op haar uitgebreide Inoreader Notebook. Deze Engelstalige ’notitieblok’ bevat onder meer algemene informatie over RSS, een introducerend onderdeel, informatie over features van Inoreader (bijvoorbeeld over de zoekopties binnen Inoreader), informatie over de integratie van Inoreader in je browser, reviews van deze applicatie en een overzicht van apps voor diverse besturingssystemen. Bepaalde onderdelen zijn overigens nog niet ingevuld.

Erg handig. Als intensief gebruiker realiseer je je dan, hoe veel je nog niet weet over één van je favoriete applicaties.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: