Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 14-10-2014 | Article Rating | (0) reacties

Eerste Europese meertalige MOOCs van start #moocblou #EUMOOCs

Sinds gisteren kunnen deelnemers van de gehele wereld zich registreren voor gratis Massive Open Online Courses (MOOCs) in onderwerpen variërend van Blended Learning tot Bedrijfskunde, van Zoeken op het Internet tot Klimaatveranderingen. Het bijzondere is dat deze MOOCs in meerdere talen beschikbaar zijn.

Deze MOOCs die tussen 6 en 8 weken duren, worden aangeboden door de nieuwe European Multiple MOOC Aggregator, afgekort EMMA, dat toonaangevende universiteiten samenbrengt die online, gemakkelijk toegankelijke gelegenheden tot leren biedt die open zijn voor iedereen.

Deze cursussen worden in ten minste 2 van de talen Spaans, Engels, Italiaans, Portugees, Nederlands en Catalaans aangeboden. Iedereen wordt uitgenodigd om de leeromgeving in meerdere talen uit te proberen en een cursus te vinden die hun behoeften en interesse het beste dekt.

Overzicht MOOCs EMMA

Docenten en onderwijsaanbieders worden tevens uitgenodigd om elementen uit EMMA MOOCs op te nemen in hun eigen cursussen en zo nieuwe perspectieven en innovatieve mogelijkheden toe te voegen.

Het EMMA team zal in 2015 ondersteuning bieden aan universiteiten en hogescholen die geïnteresseerd zijn hun eigen MOOC in meerdere talen aan te bieden via de EMMA leeromgeving en zal tevens het aantal beschikbare MOOCs op EMMA vergroten.

EMMA verkeert nog in een experimenteel stadium. Daarom is iedere terugkoppeling van de onderwijswereld van harte welkom om ons te helpen de leeromgeving te verbeteren.

Bezoek de EMMA website www.europeanmoocs.eu voor meer informatie over de MOOCS en om te registeren voor een bepaalde MOOC.

EMMA is een 30 maanden pilot actie gefinancierd door de Europese Unie. De Open Universiteit is één van de projectpartners van EMMA.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: