Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 15-04-2018 | Article Rating | (1) reacties

Werkdruk verminderen? De eerste stappen

Verpleegkundigen klagen erover, net als politieagenten en docenten. Soms vraag ik me weleens af welke beroepsgroep niet klaagt over hoge werkdruk. Wat kun je er aan doen?

Verspillingschecker

Bron: Stichting LeerKRACHT

Karin Winters besteedt op de site van de Stichting LeerKRACHT aandacht aan werkdruk. De tips zijn m.i. niet alleen van toepassing voor docenten in het MBO. Daarom wil ik ze hier delen.

In Doe de verspillingscheck pleit zij ervoor om een week lang eens echt bij te houden wat je doet en hoe lang je over taken doet. Overleg, maar ook kletsen maken daar deel van uit. Houd die werkzaamheden een langs een stroomschema over verspilling (pdf). Ga na wat je anders kunt doen en waar je mee gaat stoppen.

In Visualiseer activiteiten gaat Karin in op manieren om bijvoorbeeld via applicaties als Trello of OneNote online procesacties bij te houden (To Do, Doing, Done). Je kunt dat ook op een whiteboard of Flip-over doen. Belangrijk is aan te geven wat gedaan moet worden, wanneer en door wie.
Dit bord komt dan tijdens teamsessies terug.

In MailMores stelt Karin dat e-mail een van de grootste tijdverspillers is. Vooral als je de hele dag je mail open hebt staan en mails altijd opent, scant en afhandelt. Karin adviseert mail twee keer per dag te openen. Samen met Mariëlle van Rijn heeft zij 10 mailmores tips (pdf) opgesteld die kunnen helpen beter met mail om te gaan.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

jordan melo 1.5 blanc rouge gris chaussures on vente
Van jordan melo 1.5 blanc rouge gris chaussures on vente | 15-06-2018
nike air max 95 white and blue spark ,nike air jordan 4 levis lyrics
jordan melo 1.5 blanc rouge gris chaussures on vente http://www.elsabech.com/jordan-melo-1.5-blanc-rouge-gris-chaussures-on-vente-Argentina_fr
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)