Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 27-12-2017 | Article Rating | (0) reacties

Moodle plugin Test analyse voor cursisten

Eén van de meest uitgebreide en krachtige activiteiten van Moodle is zonder twijfel de Test activiteit. In de praktijk ook wel toets- of quizmodule genoemd. Met de test activiteit kun je een uitgebreide vragenpool bouwen. Met behulp van die vragen kun je allerlei vormen van testen klaar zetten voor je deelnemers van oefentoetsen die gebruikers net zo vaak kunnen doen als ze willen tot een examen wat maar 1 keer gedaan mag worden in een bepaalde tijd. En als het nog strikter moet kun je zelfs gebruik maken van de Safe Exam Browser, een aparte browser die zoeken op andere sites en kopiëren en plakken tegen gaat.

Moodle heeft standaard hele goede overzichten voor het doen van analyses. Je kunt daar als beheerder allerlei informatie terug vinden waarmee je je toets of onderliggende vragen kunt analyseren en verbeteren.

Met de extra plugin ‘Quiz Analytics‘ komen er ook analyse mogelijkheden bij voor je cursisten. De plugin analyseert elke toetspoging en verstrekt een heldere grafische weergave. Na installatie komt er een extra link beschikbaar voor cursisten onder ‘Cijfers’. Wat kan een cursist zoal zien?

  • Attempt summary: statistiek van de laatste poging
  • My Progress and Prediction: overzicht hoe de cursist het heeft gedaan in de tijd en de ‘moeilijkste’ vraag die voorbij is gekomen. Wanneer meerdere pogingen zijn toegestaan is er ook een overzicht met een voorspelling voor volgende pogingen.
  • Question Category analysis: toont de verdeling van vragen uit subcategorieën en geeft een idee over hoe uitdagend die vragen waren
  • Scores and Question Stats: deze pagina toont het aantal cursisten in een reeks van scores en een uitgebreide analyse van alle vragen in de test

Als beheerder heb je een uitgebreid scherm om configuratie van de plugin te doen. De plugin is beschikbaar vanaf Moodle 2.7 en ook al bijgewerkt voor versie 3.4.


© Avetica, Peter Jonker for Moodlefacts.nl, Dec 2017. | Permalink
Post tags: , , , ,

Moodlefacts is een initiatief van Avetica, dé Moodle expert van Nederland en België.
Het bericht Moodle plugin Test analyse voor cursisten verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: